(ФОТО) Снегот ја отсече Далмација од Хрватска, превртени и завеани возила

Снегот предизвика целосен колапс на сообраќајот и ја отсече Далмација од остатокот од Хрватска, каде има превртени и завеани возила.

Од 14 часот и 30 минути поради огромното количество снег и ветрови нема слободен патен правец возилата од правец на Далмација кон внатрешноста, објави Индекс.хр.

Механизацијата во текот на денот е на патиштата, се чистат, но голем број луѓе се уште заглавени

Back to top button
Close