(ФОТО) Важно предупредување – ракот се шири кај младите

Знаменцата стојат како дел од инсталацијата за поддршка на повеќе истражувања, опции за третман и финансирање за карцином на дебело црево.

Активистите го организираа апелот во центарот во Вашингтон, во средата, 13 март 2024 година. Знамињата ги претставуваат повеќе од 27.400 луѓе на возраст под 50 години, кај кои според прогнозите ќе биде дијагностициран рак на дебелото црево во 2030 година. (Dw)

Back to top button
Close