(ФОТО) Во Киев падна првиот снег, 10 милиони Украинци без струја

Повеќе од 10 милиони Украинци во моментов се без струја, објави вчера вечерта претседателот на Украина, Володимир Зеленски, додека украинската армија објави дека енергетската инфраструктура на земјата е под постојани руски напади.

– Во моментов, повеќе од десет милиони Украинци се без струја, особено во регионот на Киев, рече украинскиот претседател во своето секојдневно обраќање.

Во Киев падна првиот снег и службите се обидуваат да ја вратат струјата низ целата земја, откако Русија на почетокот на оваа недела го изврши, според Украинците, најтешкото бомбардирање на цивилната инфраструктура од почетокот на војната.

извор

Back to top button
Close