(ФОТОГАЛЕРИЈА) Атмосферата во Благоевград пред отворањето на македонскиот клуб „Никола Вапцаров

Полициска патрола во цивилно возило дежура пред објектот на македонскиот клуб „Никола Вапцаров“ во Благоевград чие отворање е најавено за денеска, јави репортерот на бугарската ТВ Нова.

фото: скриншот, ТВ Нова

Во јавувањето во живо, тој пренесе дека на околните згради видливо се истакнати бугарски знамиња што, според репортерот на ТВ Нова, се случува на државни празници, но очигледна е пораката што треба да ја пренесат денеска.

 

 

фото: скриншот, ТВ Нова

Новинарот на бугарската телевизија истакна уште еден детаљ – во името на клубот, напишано на прозорците на просториите во кои е сместен, се врати буквата ,,м” во ,,македонски” што ја немаше во изминатите денови, но сега недостига друга буква – ,,е”. Кој ги допишува и трга буквите, не е јасно, вели новинарот.

 

фото: скриншот, ТВ Нова

ТВ Нова извести и дека паралелно со отворањето на клубот, партијата ВМРО-БНД ќе одржи простест, но подалеку од ова место – во центарот на градот кај споменикот на Гоце Делчев.

Back to top button
Close