ФРОНТЕКС денеска ќе се потпише на македонски јазик

Денеска за време на официјалната посета на претседателката на ЕК, Урсула фон дер Лајен утре во Скопје ќе биде потпишан договорот со Фронтекс, со кој Северна Македонија стапува и во официјална соработка со ЕУ во заедничка заштита на границите.

Првиот договор, ФРОНТЕКС, Советот на ЕУ веќе одлучи да се потпише и на македонски јазик, без какви било ѕвездички или фусноти. Овој договор ќе го потпише министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.

Back to top button
Close