Фудбалскиот сојуз на БиХ ќе добие околу 205 илјади евра за пријателскиот натпревар со Русија

Фудбалскиот сојуз на Босна и Херцеговина ќе добие околу 205 илјади евра за учество на репрезентацијата на пријателски натпревар против Русија, пренесува „РИА Новости“ повикувајќи се на „Дневни аваз“.

Руската страна ќе ги покрие и сите трошоци за патување и сместување на фудбалската репрезентација на Босна и Херцеговина.

Пријателскиот натпревар ќе се одржи во Санкт Петербург на 19 ноември.

УЕФА нема против одржување на пријателски натпревар меѓу репрезентациите на Русија и Босна и Херцеговина.

На крајот на февруари, Меѓународната фудбалска федерација (ФИФА) и Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) одлучија да ги отстранат руските репрезентации и фудбалски клубови од учество во сите натпреварувања под покровителство на двете организации.

Back to top button
Close