Габровски не доби поддршка за премиер на Бугарија

Бугарскиот Парламент не го избра Николај Габровски за премиер, предложен од ГЕРБ-СДС.

„За“ негова номинација беа 113 пратеници, „против“ – 125, без „воздржани“.

Структурата и составот на Советот на министри нема да се гласа, бидејќи кандидатурата не беше поддржана.

Back to top button
Close