Германски разузнавач разрешен поради врски со Русија

Првиот човек на Федералната канцеларија за сајбер безбедност на Германија, Арн Шоноб денеска беше отпуштен од министерката за надворешни работи, Ненси Фезер.

Информациите од Германија говорат дека причината за ваквата одлука на Фезер е поради тоа што Шоноб имал наводна блискост со руските разузнавачки кругови.

Back to top button
Close