Грција воведува бесплатна превентвна стоматолошка грижа за деца од шест до 12 години

Министерството за здравство на Грција ќе воведе „dentist pass“, односно бесплатна превентвна стоматолошка грижа наменета за деца од шест до 12 години.

Како што пишува „Катимерини“, во земјата првпат се воведува ваква програма што предвидува финансиска помош за спроведување на бесплатната стоматолошка грижа за децата.

Иницијативата е вклчучена во новиот предлог закон што веќе е доставен во грчкиот Парламент

Back to top button
Close