Халкидики, Солун, Тасос и Евија се соочија со невреме и поплави

Невремето што од вчера зафати голем дел на Грција предизвика поплави и проблеми, особено во северните региони на земјата.

Меѓу најпогодените беа Халкидики, Солун, Лариса, како и островите Тасос и Евија, каде што поради обилниот дожд се поплавија голем дел од улиците.

Вчера, во период од шест часа противпожарна служба во Солун, Кукуш и Пела добила 340 повици за интервенција поради поплавите и невремето.

Паралелно, удари на гром на три различни локации на Пелопонез предизвикаа помали пожари, а гром удри и во куќа во Лариса и го уништи покривот.

 

 

Back to top button
Close