Харис најави нова помош за Украина од 1,5 милијарди долари

Потпретседателката на САД, Камала Харис денеска најави нова помош за Украина во висина од 1,5 милијарди долари.

Харис, која е меѓу учесниците на дводневната мировна конференција во швајцарското одморалиште Бургеншток, истакна дека 500 милиони долари се наменети за енергетскиот сектор на Украина.

Помошта е наменета и за хуманитарни цели.

Back to top button
Close