Христијан Пендиков е отпуштен од болница

Секретарот на бугарскиот клуб во Охрид, „Цар Борис Трети“,Христијан Пендиков денеска е отпуштен од ВМА, пренесуваат бугарските медиуми.

Тој беше примен на ВМА откако беше нападнат на 19 јануари 2023 година во Охрид. На 20 јануари со владиниот авион „Фалкон“ од Македонија во Бугарија беше пренесен и примен на лекување.

Според информациите од нашиот источен сосед, неговото лекување ќе продолжи во домашни услови.

Back to top button
Close