Хрватскиот претседател под лупа на институциите: Со државен авион ја однел сопругата на ЕУРО

Комисијата за одлучување за судир на интереси отвори случај против хрватскиот претседател Зоран Милановиќ бидејќи ја однел сопругата Сања Мусиќ Милановиќ на фудбалскиот натпревар меѓу Хрватска и Италија во Лајпциг, објави ТВ Нова.

Комисијата го добила извештајот – претседателот и неговата сопруга патувале со државен авион, и нагласуваат дека ќе ги испитаат сите релевантни факти и околности и дека доколку се утврди дека има претпоставки за понатамошна постапка, Милановиќ ќе мора да даде изјава.

Комисијата претходно го отвори случајот за претседателот на Собранието Гордан Јандроковиќ кој со својот син отпатува на мечот со Шпанија со државниот авион.

Back to top button
Close