ИНЦИДЕНТ ВО ГЕНЕРАЛНОТО СОБРАНИЕ НА ОН Израелскиот амбасадор на говорница ја уништи Повелбата на ОН

 

Израелскиот амбасадор Гилад Ердан предизвика инцидент за време на денешната дебата во Генералното собрание на Обединетите нации, кога на сцената уништи копија од Повелбата на ОН, тврдејќи дека оваа организација ја прекршила сопствената повелба дозволувајќи Палестина да биде прифатена како членка.

– Денеска ќе ви подигнам огледало – рече Ердан, вадејќи ја машината за уништување хартија во која уништи копија од Повелбата.

Back to top button
Close