Лос Анџелес, Чикаго, Детроит и Вашингтон воведоа полициски час по протестите

Претходно, југозападната држава Аризона воведе полициски час во целата држава.

Како што пренесуваат странските агенции, ограничувањето на движењето, кое ќе влијае на милиони луѓе, стапи на сила во исто време со распоредувањето на повеќе од 5.000 припадници на Националната гарда, кои беа активирани во 15 држави и главниот град за да дадат поддршка на локалните сили за спроведување на законот.

Back to top button
Close