Мерка притвор за специјалниот државен обвинител на Црна Гора

Специјалниот државен обвинител на Црна Гора, Саша Чаѓеновиќ, кој во петокот беше уапсен поради сомнение за кривично дело создавање злосторничка организација и четири кривични дела злоупотреба на службената положба, останува во притвор што му е одреден поради опасност од бегство и ризик од можно влијание врз сведоците.

Back to top button
Close