Најскапиот авионски билет чини 22.670 евра и постојано е продаден

Повратен авионски билет од Сан Франциско до Франкфурт во прва класа во моментов чини 22.670 евра, а интересно е тоа што секогаш е распродаден.

Извршниот директор на „Луфтханза“, Карстен Шпор кажа дека цената на авионскиот билет покажува дека компанијата закрепнува по тешкиот период поради вирусот.

Компанијата ги зголеми бројот на летови за САД, па сега има 25, односно повеќе отколку што имаше пред почетокот на пандемијата.

 

Back to top button
Close