Нема Шенген за Бугарија и Романија, Хрватска влегува во зоната

Бугарија и Романија остануваат надвор од Шенген зоната, откако не успеаја да добијат едногласна поддршка од Европскиот совет во Брисел, пишуваат бугарските медиуми.

Од друга страна пак, информациите говорат дека предлогот за Хрватска да се приклучи во Шенген зоната е одобрен.

Back to top button
Close