Нови детали за убиството на Данка: Едниот брат го пренел телото без знаење на другиот

Д. Д. (50) од селото Злот кај Бор е осомничен за убиството на Данка Илиќ (2), а татко му Р. Д. (73) и сега веќе починатиот брат Д. Д. (40) се осомничени дека му помогнале во сокривањето на телото на девојчето.

Полицијата се сомнева и дека браќата се скарале при пренесувањето на телото поради што има многубројни нелогичности во нивните изјави за локацијата. Се истражува дали телото неколкупати го пренесувале без знаење на другиот.

Back to top button
Close