Осми ден потрага по телото на малата Данка! Братот на осомничениот пред смртта навел дури 20 локации каде би можело да биде

Далибор Драгијевиќ, кој му помогнал на Дејан да го сокрие телото на малата Данка Илиќ, пред да почине од срцев удар во полициската станица, на инспекторите им навел 20 места каде би можело да биде телото на убиеното девојче.

Денеска е осми ден од потрагата по телото на убиената девојка, а полицијата досега пребарала голем дел од непристапниот терен во Бањско поле, како и селото Злот.

Претресот на Злот и неговата околина се врши затоа што Дејан Драгијевиќ е од ова место, кој признал дека со службено возило, заедно со неговиот колега Срѓан Јанковиќ. претходно го удрил детето.

Бидејќи Драгијевиќ и Јанковиќ се работници на „Водовод“, постои сомневање дека телото било скриено во некој бунар или шахта. Кога Дејан Драгијевиќ изјавил дека два дена по убиството го извадил телото со татко му и брат му од депонијата каде што прво било фрлено, полицијата ги уапсила и нив.

Далибор пред да умре од срцев удар ноќта меѓу 6 и 7 април признал во полиција дека му помогнал на својот брат да го скрие телото и навел дури дваесет локации каде што може да биде телото, но полицијата во претходните осум дена ги прегледала сите тие места и телото на малата Данка не било пронајдено, поради што потрагата е проширена и на други локации.

Back to top button
Close