Парламентот изгласа: Хрватска го воведе еврото како официјална валута

Хрватскиот парламент денеска со мнозинство гласови го изгласа Законот за воведување на еврото како официјална валута во Хрватска.

Хрватски „Индекс“ објави дека ЗА гласале 117 пратеници, додека 13 биле против, а само еден бил воздржан.

Еврото треба да стане официјална валута во Хрватска на 1 јануари 2023 година и треба да ја замени куната.

 

 

Back to top button
Close