Пентагон најави уште две милијарди долари помош за Украина


-Кина е предупредена од државниот секретар Блинкен и министерот Остин како и од останати, за последиците доколку ја снабди Русија со огнено оружје. Новопредложениот мировен план на Кина вклучува и почитување на суверенитетот на сите земји. Така што, може да се надеваме дека тие го почитуваат правото на Украина да постои, и не размислуваат за потенцијално снабдување помош за убиство на невини Украинци и уништување на нивната земја. Продлжуваме внимателно да следиме околу сето ова

Back to top button
Close