Пешева: Македонија ќе има полза ако ја поддржи Канада за непостојан член на Советот за безбедност на ООН

Се надевам дека нашата земја ќе ги препознае силните заложби на Канада за интернационализам и агендата за зајакнување на меѓународната соработка во 21 век и дека ќе ја поддржи на овие избори, вели во интервју за „360 степени“ почесната конзулка на Канада во С. Македонија, Анета Пешева.

Канада смета дека глобалниот одговор на пандемијата е најефикасната одржлива долгорочна стратегија, и затоа оваа земја реши да издвои значителни средства во борбата против пандемијата низ хуманитарна помош наменета за најранливите земји, вели Пешева.

Целото интервју на „360 Степени“ тука.

Back to top button
Close