Петар Милошевски со три први места на дводневниот августовски коњички турнир

Петар Милошевски освои три први места викендов на дводневниот августовски коњички турнир – 4. коло од отвореното Државно првенство на РСМ во прескокнување на пречки и 1. коло од Купот на Македонија.

Натпреварите беа во класи: А, Б, Ц ,Д и Е со височина на пречките 70 до 120 см и ширана 140 см.

Резултати Државно првенство:

Класа Е: висина 0,70м.-/0. 90м.ширина
1. место Горјан Атанасовски со врлото Змеј од ККС.Илинден
2. место Ветон Куртаи со грлото Прометеј од ККС.Илинден

 

КЛАСА -Д- висина 0,90м.-/1.10м. ширина
1. место Марта Димитриевиќ со грлото Калатус од ККС.Илинден
2. место Горјан Атанасовски со врлото Змеј од ККС.Илинден
3. место Матеа Димовска со грлото Нур од КК.Анималс

Класа Ц: висина 1,00м.-/1.20м.ширина
1. место Сиља Дуковска со грлото Најтингел од ККС.Илинден
2. место Лија Каев со грлото Аполо од КК.Анмалс

 

Класа Б: висина 1.10м.-/1.30м.ширина
1. место Петар Милошевски со грлото Надја од КК.Бравадос
2. место Сиља Дуковска со грлото Ехо од ККС.Илинден

 

Класа А : висина 1.20м.- 1,40м.ширина
1. место Петар Милошевски со грлото Надја од КК.Бравадос
2. место Леонида Гроздановска  со грлото Кардино од КК.Анималс

Back to top button
Close