Петровска: Парите ќе ги донирам. Не ми требаат пари од нечесни луѓе

Министерката за одбрана Славјанка Петровска денеска во изјава по рочиштето од судскиот процес против пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Драган Ковачки истакна дека сумата што ја бара како надомест за нарушена чест и углед ќе ги донира доколку ги добие.

„610.000 денари е формата, незначително меѓутоа таа сума на пари ако биде пресудена ќе биде донирана во добротворни цели. Немам намера да задржам пари од нечесни луѓе. “ изјави Петровска

Извор: 24инфо

Back to top button
Close