По договорот Заев-Гаши: Ова се министерските и директорски места што ќе ги добие Алтернатива?!

Со договорот меѓу Зоран Заев и Алтернатива за влегувањето на партијата на Африм Гаши во Владата и во парламентарното мнозинство, според неофицијални информации, Алтернатива треќе добие три министерски места, тројца заменици-министри и заменк-претседател на Собранието.

За Алтернатива ќе има и четириесетина директорски и места во управните одбори на државни институции.

Функции што треба да ги добие Алтернатива во новата влада.

1. Министерство за здравство

2. Министерство за информатика

3. Заменик претседател на Собранието

4. Министер за дијаспора

5. Заменик министер за култура

6. Заменик министер за земјоделство

7. Заменик министер за земјоделство или транспорт за финансии

8. Мепсо

9. Железнички транспорт

10. Управа за болница Тетово

11. Национален граничен координатор

12. Пензиски фонд

13. Регистри

14. Заменик директор во Испитен центар

15. Инспекторат за локална самоуправа

16. Социјален центар Скопје

17. Заменик директор во Сл. весник

18. Директир затвор Идризово

19. Агенција за странски инвестиции

20. Агенција за претприемништво

21. Природно-математички музеј

22 Институт за културно наследство

23. Инспекторат за стандардизација

24. Театар Гостивар

25. Тетовска библиотека

26. Агенција за млади и спорт

27. Зам. дир за индустр.сопственост

28. Помошник министер во МВР

29. Раководител на сектор МВР

30. Раководител на сектор во Царина Охрид

32. Началник емјодел во Долнени

33. Агенција за вработување Струга

34. Кино Струга

35. Сектор МВР, Тетово

36. Директор на Клиника Скопје

37. Управен одбор, членови

38. Надзорен одбор, член

39. Директор на Испитен центар

40. Управен совет на МК Патишта

41. Надзорен совет на МК Патишта

42. Управен одбор во железничка инфраструктура

43. Управен одбор на аеродром

44. Управен одбор во Пошта

45. Надзорен одбор во Пошта

46. ​​Управен совет во агенц. за пасишта

47. Директор архив Струга

Back to top button
Close