По Франција, и Холандија бара веднаш да почнат преговорите со С Македонија

Кабинетот на премиерот Марк Руте го известил тамошниот парламент дека на сесијата на Советот за општи работи на ЕУ (ГАК), која ќе се одржи на 22 јуни холандската влада има намера да го поддржи прифаќањето на Преговарачката рамка и одредувањето датум за одржување на првата меѓувладината конференција со Северна Македонија и со Албанија.

Back to top button
Close