Поранешниот папа Бенедикт е многу болен. Молете се за него,повика папата Франциск

Во 2013 година, Бенедикт стана првиот папа по околу 600 години кој абдицирал. Оттогаш живее во Ватикан.

Би сакал да ве замолам сите вас да упатите посебна молитва за поранешниот папа Бенедикт, кој во тишина ја зајакнува Црквата. Да се ​​потсетиме на него. Тој е многу болен – рече Франциск.

Засега нема официјален коментар на Ватикан за здравствената состојба на Бенедикт.

Back to top button
Close