Потресни фотографии од Турција: Мајка и две ќерки преживеале 33 часа под урнатините, ги вратиле во живот со реанимација


Мајката и нејзините две ќерки беа извлечени од урнатините на уништената зграда во округот Урген-паша во Хатај, 33 часа по земјотресот. Девојчето, чие срце застанало додека го превезувале во амбулантнотто, било вратено во живот со реанимација.

Во Хатај, каде што продолжуваат напорите за потрага и спасување по земјотресите во Кахраманмараш кои зафатија 10 провинции, екипите на жандармеријата од Битлис стигнале до мајката и двајца ќерките во урнатините на зградата во Урген-паша Махалеси .

Мајката и нејзините две ќерки се пренесени на лекување во болница.

Back to top button
Close