Повеќе од 12.300 малолетници загинаа во Газа од почетокот на конфликтот

Министерството за здравство во Појасот Газа денеска соопшти дека од почетокот на израелската напади врз територијата загинале повеќе од 12.300 малолетници.

Според нивните податоци, малолетниците сочинуваат околу 47 отсто од вкупно 28.176 Палестинци загинати во Газа.

Back to top button
Close