Преговори за влада по конституирање на парламентот

Веста која ја објавија некој медиуми дека е постигнат договор за нова влада помегу СДСМ БЕСА ДУИ И ДПА и дека ке имало ротирачки премиер не е точна,тврдат за Либертас од највиското раководство на СДСМ.

Нашиот извор вели дека нема сеуште ништо договорено но дека владата ке биде составена брзо по конститутивната седница на новиот состав на парламентот.

Инаку медиумите објавуваат дека новата влада на СДСМ БЕСА ДУИ И ДПА ке имала ротирачки премиер односно 3 години премиер од редовите на СДСМ и една на предлог на ДУИ

Back to top button
Close