Реномираниот интернационален сајт Global Banking & Finance за првпат UNIQA Македонија ја закити со победничка награда за 2022 година – “Најдобар осигурителен бренд во Македонија”

Престижното признание, Global Banking & Finance го темели на повеќе критериуми меѓу кои, довербата на клиентите, квалитетот на дадената услуга, препознатливост во индрустријата, иновации и развој на продукти, општествена одговорност, стратешка предност во однос на конкуренцијата и висина на полисирана премија .

https://www.globalbankingandfinance.com/global-banking-finance-awards-2022-award-winners/

Оваа награда од светски рамки и меѓународната титула во светот е вистинска чест за нашата Осигурителна Компaнија и доказ за доброто менаџирање, здравиот деловен модел, довербата на клиентите и посветеноста на тимот. Благодарен сум на нашите клиенти и сите мои колеги. Без нив ниту една награда не би била возможна.“ – изјави директорот Дритон Азизи.

Со ова меѓународно признание од Global Banking & Finance – се потврдува дека UNIQA Македонија чекори по европските стандарди за осигурување.

UNIQA Македонија е дел од Австриската осигурителна групација UNIQA ( UNIQA INSURANCE GROUP ), која во Европа е присутна со 40 друштва за осигурување во 18 држави.

UNIQA во Македонија е застапена преку две друштва за осигурување – “УНИКА АД Скопје” во сегментот на неживотното осигурување и “УНИКА ЛАЈФ АД СКОПЈЕ” во сегментот на животното осигурување, при што двете друштва се меѓу водечките осигурителни институции на македонскиот пазар на осигурување .

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close