Се огласи Агелер: Тимот за санкции од Вашингтон е во Македонија, ќе казнува поранешни и актуелни корумпирани политичари!


Пред малку на Твитер се огласи амбасадорката на САД во Макеоднија, Анџела П. Агелер која најави дека тимот за санкции од Вашингтон агресивно ќе разгледува поранешни и актуелни корумпирани политичари.

Тимот за санкции од Вашингтон е тука за поагресивен поглед на минатите и сегашните корумпирани актери и да ги разгледа сите можни одговори. На правосудниот сектор во Македонија му требаат повеќе истраги, гонење за да се покаже дека никој не е над законот.

Back to top button
Close