Сенатот гласаше за укинување на правото на Белата куќа да одлучува за војна или мир

Претставничкиот дом на САД, исто така треба да го изгласа укинувањето на ова овластување, иако тоа нема да влијае на тековните воени планови и распоредувања. 

Се предвидува законодавачите од двете партии да ги вратат овластувањата на Конгресот, што ги дадоа на Белата куќа, да одлучува за американските воени планови и распоредувања. 

Некои законодавачи кои гласаа за војната во Ирак пред две децении сега велат дека тоа било грешка

Back to top button
Close