Шилегов: Град Скопје ја доби „битката“ на суд – продолжува уривањето на галијата во Вардар

Град Скопје ќе продолжи да урива една од трите галии поставени во реката Вардар, вели во интервју за ТВ21, градоначалникот Петре Шилегов.

-Започнавме постапка, па дојде една мерка од Судот, но поднесовме жалба која ја уважија и се надевам дека наскоро ќе дислоцираме една од трите галии, рече Шилегов

Тој потенцира дека институциите треба да бидат поагилни, односно одлуките да се носат побрз

Back to top button
Close