Штрајкуваат возачите на автобуси во Лондон

epa10213755 A double decker bus drives through the City of London in London, Britain, 29 September 2022. The Bank of England sets aside 65 billion pounds to buy bonds over the next days to ease the government debt as British Prime Minister Liz Truss’s ‘mini-budget’ plans to cut taxes and increase borrowing continues to cause more market turmoil. EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Во Лондон, Велика Британија, почна штрајк на возачите на автобуси откако не успеаја да постигнат договор за платите со властите.

Познатите црвени двокатни автобуси во Лондон се паркирани на постојки означени како затворени.

Најавено е дека штрајкот ќе трае вкупно десет дена, а по 22 ноември и денешниот протест возачите нема да возат ниту утре. За декември најавен е штрајк за 1-ви, 2-ри, 3-ти, 9-ти, 10-ти, 16-ти и 17-ти

Back to top button
Close