Со измама земала кредит од 600.000 денари, па сега си доби кривична пријава

СВР Скопје информира дека е поднесена кривична пријава против А.О.(52) од Скопје поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „употреба на исправа со невистинита содржина” по член 380 и „измама при добивање кредит” по член 249 од Кривичниот законик.

Како што информираат од МВР, пријавената, со намера лажно да прикаже дека е кредитоспособна, при аплицирање за одобрување потрошувачки кредит во една банка приложила лажна потврда за вработување и лични примања, наводно издаден од јавна здравствена установа од Скопје.

На тој начин ги довела во заблуда одговорните лица во  банката да и одобрат ненаменски потрошувачки кредит во износ од 600.000 денари.

Back to top button
Close