Сопствениците на iPhone пријавуваат враќање на избришани фајлови по iOS ажурирањето

Некои сопственици на iPhone известуваат дека по ажурирањето на нивните телефони на iOS 17.5, избришаните фотографии, вклучително и прилично стари фајлови, повторно се појавуваат во нивните телефони.

Корисниците велат дека старите фотографии се појавуваат во нивните албуми по ажурирањето на iOS, а тие би требало трајно да се отстранат по 30 дена од бришењето.

Еден корисник тврди дека фотографии што ги избришал пред неколку години се вратиле на неговиот телефон. Друг корисник видел фотографии од 2016 година како нови. Еден корисник изјави дека околу 300 стари фотографии кои биле избришани се појавиле на iPad што го продале на пријател.

Ова може да биде многу посериозно отколку што изгледа. Податоците на телефоните никогаш не се „бришат“. Еден корисник изјави дека забележал враќање на фотографиите иако не користи iCloud, што значи дека фотографиите можеби се зачувани на уредот. Apple не одговори веднаш на барањето за коментар.

Оваа грешка можеби не е ограничена само на фотографиите, бидејќи еден корисник пријавил дека старите говорни пораки се враќаат по ажурирањето. Без разлика дали Apple тајно ги задржува старите избришани податоци или ова е само грешка во тоа како iOS 17.5 се справува со тие податоци, сепак не е идеална ситуација. Никој не сака нивните избришани фајлови да се вратат.

Back to top button
Close