Спасовски: Заштедата на електрична енергија во МВР во 2020 цели 45 милиони денари

Заштеда на електрична енергија во МВР од 7 до 33 проценти односно во 2021 заштедата е во износ од речиси девет милиони денари, а во 2020 цели 45 милиони денари, а како основа е земена 2017 година, објави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на неговиот фејбук профил.

– Како раководство на МВР континуирано ги следиме потребите и можностите за наоѓање на нови решенија кои ќе придонесат до рационално користење на електричната енергија и енергенсите за активно вклучување во намалување на потребите во време на потенцијалната енергетска криза, напиша Спасовски.

Сината униформа дејствува за зелена околина, порача министерот Спасовски на фејсбук.

Back to top button
Close