“Среќeн Европрајд. Тука сме и покрај забраните” – Официјално почна европрајдот во Белград

Во 17:30 часот почна прошетка во рамки на манифестацијата „Европрајд 2022“. И покрај забраните на МУП и одлуката на Управниот суд, организаторите не се откажаа.

Еден од организаторите на Прајд, Горан Милетиќ го отвори Европрајдот, симболично пред Уставниот суд.

„Среќeн Европрајд. Конечно сме тука и покрај забраните“, изјави Милетиќ.

Back to top button
Close