Српскиот Телеком влегува во С Македонија

Генералниот директор на „Телеком Србија“ Владимир Лучиќ обелодени дека компанијата која ја предводи го шири својот бизнис во С Македониа. Во изјава за Танјуг, Лучиќ вели дека денеска почнало оснивањето на фирма на „Телеком Србија“ во С Македонија. На македонскиот пазар тие ќе настапуваат под името „Мтел“.

Back to top button
Close