Сведоци од Цетиње: Вујко му викна „застани Вук“, по што доби куршум во гради

Вчера во Цетиње беа убиени 11 лица, а шест беа повредени, откако Вук Бориловиќ со ловачка пушка почна да пука по соседите.

Меѓу жртвите бил и вујкото на напаѓачот, кој слушнал што се случува, па веднаш тргнал да го запре убиецот.

„Горан му викна ‘Застани Вучко’, по што тој му одговори ‘што застани, кој те испрати’, а потоа го застрела“, открива сведок.

Еден од соседите излегол да види што се случува, но за среќа останал неповреден, иако Вук го имал на повидок, но сепак не успеал да испали куршум.

Back to top button
Close