Светската банка одобри дополнителни 610 милиони евра за Украинa

Светската банка соопшти дека одобрила дополнителен финансиски пакет во вкупна вредност од 610 милиони долари за покривање на итните потреби на Украина и помош за закрепнување од војната со Русија.

Пакетот вклучува дополнителен заем од 500 милиони долари од Меѓународната банка за обнова и развој, за кој гарант е Велика Британија.

Back to top button
Close