Таткото на детето кај кое е пронајден нож во училиштето „Рибникар“ го вештачел телефонот на Коста

Училиштето „Владислав Рибникар“ каде се случи масакрот кој го предизвика Коста Кецмановиќ како да е проколнато.Пред неколку дена кај ученик во осмо одделение е пронајден нож во ранецот што го крена на нозе целото училиште и родителите.

Подоцна се дозна дека таткото на ученикот е инспектор и го вештачел телефонот на Коста.

Настанот се случил по третиот час од утринската смена кога соученик изразил сомнеж дека неговиот другар има ладно оружје во ранецот и за тоа го известил директорот на училиштето. Отишле во училницата и го нашле ранецот во последната клупа, а училишниот полицаец открил дека во ранецот има нож

Back to top button
Close