Тимотеј: Посетата на Вселенската патријаршија беше приватна,не стана збор за томосот

Митрополитите Тимотеј и Наум се во посета на Вселенската патријаршија.

МПЦ-ОА не споделува детали, сепак од фотографиите кои ги објави Вселенската патријаршија, може да се забележат двајцата митрополити на МПЦ-ОА.

Во изјава за ТВ 24, митрополитот Тимотеј вели дека нема ништо спекатакуларно. Инаку, владиците Наум и Тимотеј биле дел од делагациите за приемот на новиот кипарски архиепископ.

Back to top button
Close