Турција од јануари до ноември годинава ја посетиле над 42 милиони странски туристи

Турција од јануари до крајот на ноември годинава пречека вкупно 47,601 милион туристи, покажуваат податоците на турското Министерство за култура и туризам.

Во истиот период Турција ја посетиле 42,164 милиони странски туристи, што е зголемување од 84,77 отсто во однос на истиот период од претходната година.

Во ноември, бројот на странски посетители се зголеми за 44,64 отсто на годишно ниво, односно 2,551 милиони луѓе.

Најмногу туристи биле од Германија – 5.481 милиони, Русија – 4.945 милиони и од Велика Британија – 3.301 милиони луѓе.

Back to top button
Close