Украина соопшти дека од почетокот на инвазијата се убиени 40.670 руски војници

Украина ги објави најновите податоци за бројот на загуби што Русија ги претрпела од почетокот на војната.

Украинците тврдат дека загинале 40.670 руски војници, а уништени се 3.995 оклопни возила.

Официјален Киев тврди дека се уништени и 190 руски хеликоптери, 1.759 тенкови и 222 авиони.

Back to top button
Close