Украинските тајни служби го објавија планот на Русија за освојување на Киев

Украинските медиуми известуваат за наводниот план на Русија да го освои Киев. Тие се повикуваат на извори од украинските разузнавачки служби.

Наводниот план содржи неколку фази:

Интензивирајте ги нападите долж границата за војниците да го напуштат Киев. Окупирајте еден од аеродромите во Киев (според оперативниот план на Руската Федерација, до 2000 година специјалните сили планираат да го окупираат аеродромот во Киев со лесни оклопни возила и редовно оружје – оклопни транспортери, автомобили.

Операцијата за слетување ќе биде оперирана од авиони А-50 во Белорусија и првиот дел од слетувањето може да дојде од Белорусија со хеликоптер или лесен авион).

Организирајте палење и грабежи за да создадете уште поголема паника
Сајбер-напад на владини веб-страници
Создавање поголема паника за создавање „неконтролирани колони бегалци“ од Киев за блокирање на автопатиштата и попречување на движењето на украинските војници.

Освојување на владини згради
„Посакувана цел – да се заземе раководството на земјата и да се принудат да потпишат мировен договор под руски услови, со закана за голем број смртни случаи. Дури и ако дел од раководството на земјата биде евакуиран, некои проруски политичари ќе можат да „преземат одговорност “ и потпише документи.

Резултатот – Украина може да се подели на два дела, како Источна и Западна Германија“, објавија украинските медиуми, повикувајќи се на разузнавачките податоци.

Back to top button
Close