ВИДЕО: Алејна пронајдена жива после десет дена од земјотресот!

Седумнаесетгодишната Алејна Олмез била извлечена жива од урнатините 248 часа по земјотресот, а од урнатините на стан во Атеб во областа Каибаси во Кахранмараш била спасена од рудари кои се уште ги пребаруваат урнатините.

– Отсекогаш знаев дека некој ќе ме извлече од урнатините – му рекла таа на еден од спасувачите рудари.

Спасувачите кои се всушност рудари по професија додаде дека му е благодарен на Бога што успеале да извлечат барем еден жив од урнатините што ги забележале кога ги пребарувале урнатините.

По спасувањето настанала општа радост, а шурата на Алејна, кој стоел во близина на урнатините, ги прегрнал спасувачите додека тие живо го носеле девојчето до Брзата помош.

Алејна помина цели 10 дена во урнатините на зградата Атабај во областа Кајабаши. Рударите ја спасиле по 248 часа.

Болничарите кои ѝ укажаа прва помош на Алејна, рекоа дека на овој крај доаѓаат веќе трет ден со надеж дека некој ќе извлече жив.

Back to top button
Close