(Видео) Чудо во Турција: Маж и жена спасени по скоро 300 часа под урнатините

На 13-ти ден, вест за ново чудо стигна од Антакија, каде што продолжуваат спасувачките акции.

Ново чудо се случи во 296-тиот час од земјотресот во Хатај, каде што продолжуваат напорите за пребарување и спасување. Киргистанските тимови и тимовите на АФАД извлекоа двајца од урнатините на станот Махалеси, Антакија, во 296-от час од земјотресот.

Лицата кои беа извадени од урнатините се испратени во болница со брза помош за да им биде укажана медицинска помош.

Во Хатај, каде што земјотресите со епицентар во Караманмараш предизвикаа уништување, работата за пребарување и спасување е интензивирана кога звук и топлина биле забележани во урнатините на станот. Како резултат на истрагата, маж и жена, беа спасени во 296-тиот час.

Министерот за здравство Фахретин Коча ја прегледа и теренската болница формирана во Хатај. Министерот Коча изјави дека две лица се спасени од стан во населбата Канатли

Back to top button
Close